OSNOVNA ŠOLA FRANCETA PREŠERNA 

Žolgarjeva 2 2000 MARIBOR

Tel.: 02 320 69 50

  
 

DRŽAVNO PRVENSTVO V ODBOJKI NA MIVKI

 

 

 

 

Po osvojenem 1. mestu na občinskem in področnem prvenstvu v odbojki na mivki, so naše deklice nadaljevale s tekmovanjem že v sredo, 16. septembra 2015, ko je v Športnem centru BELTINCI potekalo še polfinale šolskega državnega prvenstva. Naše deklice so ponovno dale vse od sebe, a so bile v konkurenci 10 šol nekatere tekmice žal tokrat le nekoliko boljše.

V prvi tekmi so naše učenke ugnale OŠ MEŽICA z rezultatom 2:0, nato pa so v izredno izenačenem srečanju izgubile proti OŠ ŠOŠTANJ z rezultatom 2:1 (vodile so 1:0 in bile tudi v drugem setu le še točko oddaljene od zmage). Sledila je tekma proti OŠ LJUBNO in zmaga z rezultatom 2:1, kar je pomenilo uvrstitev v polfinale. V polfinalu je sledil drugi nesrečen poraz z 2:1 (v tretjem setu 15:13) proti OŠ BELTINCI. Tako so naše deklice igrale za končno tretje mesto in prepričljivo ugnale OŠ ZREČE. Žal se je v finale med 4 najboljše v Sloveniji uvrstila le prvouvrščena ekipa in to je bila tokrat OŠ ŠOŠTANJ. Kljub temu si naše deklice zaslužijo pohvale za vse prikazane igre in veliko borbenost.

KONČNA RAZVRSTITEV

1. mesto

OŠ ŠOŠTANJ                        

     2. mesto

OŠ BELTINCI                                  

     3. mesto

OŠ  FRANCETA PREŠERNA  MARIBOR        

Za OŠ FRANCETA PREŠERNA so tokrat igrale: Alina KODRIČ, Mija in Pija MAGEŠ, Nika KAPUS (9. B) ter Sara BOROJA, učenka 8. C razreda.

 DEKLICAM ISKRENO ČESTITAMO!

Zapisal mentor Branko Koražija

 

 

Maribor, 16. 9. 2015